Populär badbrygga knäckt

Ett hårt slag mot alla badsugna Västerviksbor. På annat sätt går inte att beskriva vad som hänt den populära "Myntbryggan" i Gamlebyviken, invid Slottsruinen.

7 juni 2019 21:00

Den runda badbryggan, som är ett projekt mellan Västerviks kommun och sponsrande Tjustbygdens Sparbank, är sedan någon vecka avstängd för reparation. Trots dagar med lufttemperaturer på närmare 30 grader.

Redan i vintras bröts nämligen bryggans infästningar sönder av en nordvästlig storm, när både sjö och vind pressade hårt på ända från Gamleby. Sedan någon vecka har bryggan nu varit avstängd och avskuren från land.

– Bryggans landgång visade sig vara felkonstruerad och har därför reklamerats hos tillverkaren. Infästningarna mot soldäcket på land var alltför klena, säger Anders Norell på Västervik Miljö & Energi som har hand om driften av den så populära centrumbadbryggan på udden vid Slottsholmen.

– Reparation och konstruktion av nya, kraftigare infästningar pågår dock redan för fullt och de badsugna ska nog inte behöva vänta så värst länge innan det åter går att hoppa i från "Myntbryggan".

Så jobbar vi med nyheter
 Läs mer här!
Kjell-Arne Karlsson

Ämnen du kan följa