Han vill se ett utegym på Garpe

Petter Wallerius från Gamleby tycker att man borde bygga ett utegym på berget Garpe och marknadsföra det med att "här blir du jättestark".

21 mars 2019 08:00

Från toppen av Garpedansberget i Gamleby ser man långt ut över nejden, både Gamlebyviken, samhället och omgivningarna runt.

– Det är en fantastisk utsikt. Tänk att springa upp där på morgonen och träna lite och sedan springa hem igen, säger Petter Wallerius.

Han skulle vilja se ett utegym uppe på berget. Platsen som han tänker sig är på en flackare del av berget, ovanför den rastplats med bord och bänkar som finns där trollstigen kommer upp.

Petter Wallerius tycker dessutom att man borde förbättra stigen upp dit, vilket också skulle öka tillgängligheten till det motionsspår som redan finns uppe på berget.

Fördelen med att komma upp på berget den vägen är att det finns en stor och bra parkering nedanför.

När han ändå är igång och önskar saker, skulle han samtidigt vilja att man förbättrade stigen från rastplatsen till lusthuset med grus och några små träbroar eller spänger, där det fanns behov av det.

– Det hade blivit hur fint som helst. Då skulle man binda ihop de två områdena, säger han.

Ett annat exempel som han tar upp är strövområdet Härstad hage i Gamleby, som behöver röjas och få nya stättor.

Ibland behöver det inte kosta så mycket pengar, för att göra stor skillnad.

Petter Wallerius efterlyser en tjänst på kommunen för att jobba med den här typen av frågor, någon som har ett helhetstänk för de olika orterna, i stället för att man bara gör små insatser här och där.

Så jobbar vi med nyheter
 Läs mer här!
Ingrid Johansson-Hjortvid