Här invigdes nya utegymmet

Under torsdagskvällen klipptes bandet för Gunnebo orienteringsklubbs nya utegym vid Karlby. ”Det är jätteskönt att det är klart”, säger ordförande Sune Ivarsson.

18 oktober 2018 21:15

Det nya utegymmet har under hösten tagit form med hjälp av ideella krafter från Gunnebo orienteringsklubb. När det under torsdagskvällen var officiell invigning var ett 30-tal personer på plats.

– Det är jätteskönt att det är klart. Vi har varit tre stycken som gjort nästan allting, vi började i maj och har hållit på under hela sommaren och hösten, säger Sune Ivarsson, ordförande för Gunnebo orienteringsklubb.

– Jag hoppas ju självklart att många kommer nyttja gymmet i framtiden och alla är välkomna, fortsätter han.

Det nya utegymmet innehåller flera träningsstationer och belysning, vilket gör området kring klubbstugan till ett komplett motionscentrum. En av dem som var på plats för invigningen var 98-åriga Gunn Gustafsson, som visade att gammal är äldst när hon utan problem tog sig an en av stationerna.

– Alltihop är jättebra här. De som har byggt har legat i hela dagarna, säger hon.

Västerviks kommun och Sparbanksstiftelsen har sponsrat projektet med 75 000 vardera. Under invigningen fanns representanter från de båda på plats för att klippa det traditionella bandet. En av dem var Anders Östlund, idrotts- och fritidsstrateg på Västerviks kommun.

– Det känns jättebra. Sådana här initiativ som är för folkhälsan är vi alltid intresserade av att stötta. Det känns extra roligt att det är många projekt som tar form även utanför Västerviks stad, säger han.

filip.gustafsson@vt.se

Så jobbar vi med nyheter
 Läs mer här!
Filip Gustafsson