Loppisveteran fortsätter ha öppet

Anne-Marie Sjöblom har drivit loppis sedan 80-talet på olika platser i Västerviks och Valdemarsviks kommuner. Nu håller hon till i Hälleberg.

8 augusti 2018 17:00

Loppisen är inrymd i det gamla spannmålsmagasinet vid E22 utanför Edsbruk. För att komma dit får man svänga in på en liten väg mot Hälleberg och sedan ta av till höger och köra över stora vägen på bron. Efter ladan ligger magasinet på vänstersidan. En skylt över dörren visar var det är.

Anne-Marie Sjöblom, som bor i Helgenäs, hade tidigare loppis i det bruna huset i Helgenäs. Nu har hon varit två år i Hälleberg. Sedan hon flyttade dit, har ytterligare en loppis öppnat i samma hus. Det är makarna Vivianne och CarlLudvig Eriksson som driver den. De säljer bland annat verktyg, bokhyllor och fönster.

I Anne-Maries loppis finns ett särskilt rum för textilier, med dukar, kuddar och kläder. Annars har hon allt möjligt. Mycket husgeråd, men också en del böcker och gamla bruksföremål.

Det är sällan som hon kastar något. Om hon inte själv kan sälja det, skänker hon det vidare.

– Det kan alltid vara någon som har användning av det.

Många av hennes kunder vet precis vad de är ute efter. Generellt sett vill män oftare leta själva i kartongerna, medan kvinnor gillar att det är uppställt och synligt.

Anne-Marie startade sin första loppis på 80-talet. Under årens lopp har haft loppis på en rad olika platser: i Edsbruk, Överum och Valdemarsvik, bland annat.

Egentligen är hon pensionär, men hon trivs med att träffa människor. Därför har hon kvar sin loppis. Den är öppen på helgerna augusti månad ut.

Så jobbar vi med nyheter
 Läs mer här!
Ingrid Johansson-Hjortvid