Här är föreningen med zväng och fart

Just nu händer mycket i föreningen DK Danzvett i Västervik. För första gången på många år är det tävlingsdans på gång och snart kan klubben också flytta in i sin alldeles egna föreningslokal.

18 mars 2018 21:00

– Det kommer att bli helt fantastiskt! En riktig danslokal med svikt i golvet och en helt annan yta än i de gymnastiksalar vi använder för att hålla träningar i, säger Yvonne Nyman, ordförande i föreningen.

Danzvett kommer nämligen att flytta in i Studiefrämjandets lokaler i Järnet.

– Vi kommer att hyra danshallen, en mindre träningslokal och utrymmen för administration och föreningsverksamhet, säger Yvonne Nyman.

Att få plats i ett föreningshus, med allt vad det innebär i form av kontakter med andra föreningar tycker hon också är positivt.

Dessutom innebär en egen lokal att det också kommer att finnas större möjligheter för medlemmarna att komma dit och träna. Något som förstås är särskilt uppskattat eftersom intresset för att vara med och tävlingsdansa växer. Just nu är 17 par anmälda till klubbmästerskapen som hålls i Vimmerby tillsammans med VISDK, Vimmerby sportdansklubb.

– Vi blev inbjudna att ordna ett klubbmästerskap tillsammans. Det är en jättebra grej för att kicka igång lite tävlingsintresse, säger Petter Adolfsson, som i nuläget är Danzvetts enda tävlingsdansare.

Han hoppas nu få sällskap av flera.

– Nu är vi en grupp på sex par som tränar varje söndag och tanken är att de ska kunna komma igång och tävla ordentligt, säger Petter.

– Det är skitroligt! Det känns i hela Danzvett att vi är på väg framåt. Vi har även kommit igång med en del barnverksamhet och det händer mycket i föreningen.

Bland annat, berättar Yvonne Nyman, blir det danskväll på Västervik teater och konferens till bandet Voize i början av april, och senare i april kommer en gästinstruktör och håller en kurs i west coast swing.

Petter Adolfsson tycker att det finns ett stort dansintresse i Västervik, med att det skulle kunna vara ännu större.

– Det är helt klart en av de bästa träningsformerna. Det är socialt, samtidigt som man rör sig till musik. Det är så roligt att man glömmer bort att man motionerar! Det är bara kul, härlig stämning och man känner puls. Dessutom är det något man kan göra i alla åldrar. Även på tävlingar är det allt från barn till seniorklasser.

Eftersom klubbmästerskapen hålls i helgen är den här träningen lite extra inriktad mot tävlingen. Den ena halvan är publik och hejar på, när de andra paren dansar och sedan byts de om, så att alla får dansa.

– Det är för att skapa lite mer tävlingskänsla, säger Petter Adolfsson.

Så jobbar vi med nyheter
 Läs mer här!
Anna Persdotter

Ämnen du kan följa