Firarrekord i Västervik

Fler och fler besöker Västerviks midsommarevenemang. Både firandet på Båtsmansgränd och Lysingsbadet fick fler besökare än tidigare år.

23 juni 2017 16:00

På Båtsmansgränd började firandet tidigt. Redan vid nio på morgonen restes den gröna stången och det bjöds upp till dans. Enligt Ida och Christopher Linde, som driver evenemanget, var det i år dubbelt så många besökare jämfört med tidigare år. Några som brukar fira midsommar på Båtsmansgränd var familjen Redborn.

– Vi firar alltid här, om vi kan. Det är härligt, säger mormor Margareta Neumann.

På scenen stod Roger Appelqvist och sjöng med spelmän. Majken och Albert Redborn ville dock inte dansa små grodorna runt stången med de andra barnen, utan föredrog att se på.

– Det är roligt att lyssna på när de sjunger, säger Majken Redborn.

Karin Ekström och Kerstin Lindahl besökte midsommarfirandet på Båtsmansgränd för första gången.

– Det är trevligt, vi har varit på de flesta evenemangen i staden. Men förra året råkade vi komma mitt i firandet på Gränsö, det här har en bättre tid, säger Karin Ekström.

Även på Västerviks resort var det fler besökare i år.

– Jag tror att det beror på att vi har kortat dagen, förut var aktiviteterna mer uppdelade men nu händer allt på förmiddagen. Vi har även fått hit Hallingebergs Folkdansgille igen. Det tror jag också lockar många, säger Annika Källmark, marknadsansvarig på Lysingsbadet.

Maria Gustafsson firade midsommar på Lysingsbadet för första gången.

– Det är mysigt här. Nu när vi har barn vill vi även skapa en familjetradition och ha ett ställe som man åker till varje år, säger hon.

Så jobbar vi med nyheter
 Läs mer här!
Matilda Hjelm