VIK-spelarna talar ut: "Jag skäms."

På tisdagskvällen skickade Västerviks IK ut ett pressmeddelande om att två av A-lagets spelare kört bil alkoholpåverkade.

2 november 2016 15:45

På onsdagen pratade de båda spelarna, Victor Öhman (nr 11) och Alexander Pettersson, med Västerviks-Tidningen.

– Det här har varit de värsta dagarna i mitt liv, säger 21-årige Öhman.

Vad var det som hände?

– Jag var på fest och sen gick jag därifrån och gjorde mitt livs misstag.

Satte du dig i bilen och körde hem?

– Ja.

Vad hände sen?

– Polisen körde upp bakom mig och blinkade så att jag skulle stanna, sen ville de att jag skulle blåsa. Jag fattade direkt att det skulle ge utslag och fick panik. Jag har aldrig gjort något olagligt och knappt ens fått en parkeringsböter i hela mitt liv, jag förstår inte vad som flög i mig, säger Victor Öhman som berättade för klubben vad som hade hänt direkt nästa dag.

– Jag har fått jättebra hjälp från klubben, de har stöttat mig bra.

Vad säger lagkamraterna?

– De fattar nog inte riktigt vad som har hänt, men de stöttar även om det så klart inte är acceptabelt.

Spelarna i VIK:s A-lag är förebilder för många, och det är något Victor Öhman är väl medveten om.

– Jag kan inte beskriva hur mycket jag skäms, hur dåligt jag mår och hur ångerfull jag är. Jag vill be om ursäkt till lagkamrater, sponsorer, publik, fans, ja till alla.

Vad händer nu?

– Det enda jag vet just nu är att jag inte får spela match.

Även 22-årige Alexander Pettersson är ångerfull.

– Jag har dragit skam över VIK och mår så jäkla dåligt.

– Jag, tillsammans med ett par kamrater, var ute och festade fredag kväll. Att jag senare på natten sätter mig och kör en bil förstår jag inte. Jag har väldigt suddiga minnen från detta. Jag körde upp på en trottoarkant och sen smällde det. Jag såg ett träd framför mig och sen kröp jag ut ur bilen. Jag fattade inte vad som hade hänt först utan blev rädd och fick panik och sprang därifrån. Efter en stund började jag förstå vad jag hade gjort och då kom polisen och pratade med mig. Det var en lättnad när de kom och jag kunde berätta allt. De var väldigt hjälpsamma, säger Pettersson som fick skjuts till sjukhuset för att undersökas efter att bilen voltat.

Vad hände?

– Jag kan ha somnat till, jag minns ju inte riktigt. Jag är bara tacksam över att jag och min bekant lever, och framförallt över att ingen annan kom till skada.

Hur känner du nu?

– Jag skäms. Vi i laget pratade om det här precis innan, att vi skulle uppföra oss, och så går jag och gör en sån här idiotgrej och sabbar för alla. Jag är så ledsen gentemot föreningen, ungdomslagen, sponsorerna, fansen, lagkamraterna och alla andra. Jag mår väldigt dåligt över vad jag har gjort.

Pettersson åkte under onsdagen hem till familjen i Göteborg och kommer att stanna där ett tag.

– Vi ska höras av under veckan så får vi se vad som händer, säger Alexander Pettersson.

Så jobbar vi med nyheter
 Läs mer här!
Malin Belfrage