Gnistrande start för Västervik Speedway

Säsongen kunde inte börjat på ett bättre sätt för Västervik Speedway. En övertygande laginsats grundlade premiärsegern borta mot Gnistorna.

12 maj 2016 21:36

Ett bra bevis på laginsatsen var att Västerviks samtliga förare tog poäng medan hemmalaget hade två förare som tog noll poäng, bland annat Jonas Davidsson. Dessutom poängen som Daniel Henderson tog vara gratis.

Två stora utropstecken i Västervik var reservparet Kenny Wennerstam och Joel Kling, som vann båda reservheaten med 5–1, och reservmatchen med 15–2.

– Jag kan inte klaga på min insats. Förväntningarna innan var att jag skulle vara med och delta, säger Joel Kling sedan han tagit 7+3 poäng.

I sitt tredje heat slog Joel Gnistornas Robin Aspegren och det var en viktig tvåa eftersom lagkompisen Mikael Max råkat ut för ett kedjehaveri i ledning.

– Vi litar på varandra och körde bra ihop på banan, förklarar Joel varför han och Kenny körde så bra ihop reservheaten.

Kenny Wennerstam var på väg mot en riktig skalp i det tionde heatet när han hade en femetta på gång tillsammans med Mikael Max. Kenny visade upp snygg lagåkning på första varvet, men på sista varvet kunde Timo Lahti passera till Wennerstams stora besvikelse.

– Det var riktigt bittert att förlora det heatet sedan jag gjort ett misstag i utgången av målkurvan på sista varvet, säger Kenny Wennerstam.

– Jag kan inte klaga på min insats. Det är en lagidrott vi håller på med och det viktigaste var att vi vann. Vi satte ner foten direkt genom att visa vår styrka, menar Kenny efter segern med 51–39.

Lagledaren Morgan Andersson var mycket nöjd med sina reserver.

– Kenny och Joel gör det riktigt bra och det var roligt. Vi vinner reservheaten med 10–2 och det var viktigt.

Västervik fick olycklig inledning på matchen med 1–5 i baken i första heatet, men Kling och Wennerstam replikerade med 5–1 i det andra heatet. Efter detta hade Västervik bra koll på händelserna även om hemmalaget försökte toppa vid flera tillfällen så var Västerviks ledning aldrig hotad.

Nådastöten sattes in det 13:e heatet som Fredrik Engman och Jacob Thorssell vann med 4–2. Därmed var ledningen 44–34 och ointaglig med två heat kvar.

– Jag är mest nöjd med att vi vinner. Det här är ingen lätt match. Alla förarna gör ett bra jobb. Joel Andersson tar visserligen bara tre poäng, men han tar en femetta tillsammans med Jacob Thorssell, säger Morgan Andersson.

– Det var skönt att få en bra start på säsongen. Förhoppningsvis kan det locka publik till första hemmamatchen mot Griparna nästa vecka.

Med tanke att Mikael Max råkade ut för ett kedjebrott i ledning och att Jacob Thorssell fick ett motorhaveri i sista heatet så finns det reservkapital att plocka av. Det ser lovande ut inför fortsättningen av Allsvenskan.

39–51

Så jobbar vi med nyheter
 Läs mer här!
Rikard Nilsson