Utanför Hjorteds kyrka går det knappt att uppbringa en enda ledig parkeringsplats och inne i kyrkan är det mer eller mindre fullsatt. Det är nämligen så att Towe & Charlotta Widerberg tillsammans med Roland Engdahl är tillbaka för en ny konsert.

– Vi har varit där flera gånger tidigare, men det är alltid lika roligt att komma tillbaka, säger Towe Widerberg. Towe, som under 80-talet var sångare i dansbandet Streaplers, bodde under flera år i Totebo.

– Så det är många bekanta ansikten här ikväll, säger han.

Artikelbild

| Towe Widerbergs smäktande sång trollband publiken.

Konserten börjar med att artisterna tågar in i procession till tonerna av Amazing Grace, som Roland Engdahl framför på sin trombon. Roland Engdahl, som är multiinstrumentalist, har också ett förflutet i dansbandsvärlden, som mångårig medlem i Max Rogers. 

Under konserten fick vi lyssna till ett blandat program med sånger som, allt ifrån En fattig bonddräng till Elvis Presles  There goes my everything. Några dansbandslåtar hade man också fått med. Prästen Ulrika Robertssons predikan utgick ifrån sången En fattig bonddräng.  

Efter predikan följde en andra akt, där Jan-Olof Kulander, som utbildat många kantorer på Oskarshamns folkhögskola, bjöds upp till pianot. Då rockade man loss till Buona Sera och mera finstämda Summertime, där Jan-Olof, Towe och Roland verkligen fick improvisera och briljera. Som avslutning fick de drygt 200 i publiken lyssna till en duett mellan Towe och Charlotta av Ulf Lundells, Kärleken förde oss samman. Skulle tro att många i publiken satt med s.k. gåshud då. 
Naturligtvis blev det också ett extranummer med alla medverkande framme, där också publiken fick vara med och sjöng I natt jag drömde.

– Numera är jag ju pensionär, berättar Towe Widerberg efter konserten, och är uppe och fixar frukost åt min fru Charlotta innan hon åker till jobbet som verksamhetschef på en skola. 

Artikelbild

| Towe & Charlotta Widerberg tillsammans med Roland Engdahl, trombon och J-0 Kulander på piano.

– Jag har numera slutat med turnerandet som dansbandssångare och trivs mycket bra med att att uppträda på PRO-möten, seniorgalor, ålderdomshem och allsångskvällar. Ibland tillsammans med andra och ibland är jag själv. Dessutom är jag ibland med som gästartist i Mule Skinner Band, ett band med gamla Streaplersmedlemmar. Vi kommer förresten till Västervik i oktober.

Charlotta Widerberg hade även hon ett eget dansband en gång i tiden, men jobbar nu som verksamhetschef på en skola. Ofta är hon med och uppträder tillsammans med maken Towe.

Artikelbild

| Samtliga medverkande: Towe & Charlotta Widerberg, Jenny Larsson, Roland Engdahl och Jan-Olof Kulander.

– Kul att så många kom hit ikväll, säger Roland Engdahl, som också berättar att han jobbar som musiklärare i Valdemarsvik. 

– Jag gör cirka 100 spelningar per år, berättar Roland. Bland annat spelar jag lunchmusik på Söderköpings Brunn om somrarna och om ett par veckor medverkar jag tillsammans med Ragnar Dahlberg och några till på en konsert I Söderköping. Så det är fullt upp, avslutar han.