Ny satsning: Följ KF live på vår sajt

På måndagskvällen drar Vimmerby Tidning igång en ny satsning. Vår reporter Jimmy Karlsson är på plats på kommunfullmäktigesammanträdet och direktrapporterar med text, bilder och rörliga klipp.

27 januari 2019 20:00

Vimmerby Tidnings framgångsrika digitala satsning fortsätter. Sedan tidigare har du sett oss liverapportera från såväl sportevenemang som från större nyhetshändelser.

På måndagskvällen är det premiär för vår direktbevakning från kommunfullmäktige – det första fullmäktigemötet sedan den nya majoriteten tillträdde.

Du ges allt vad gäller tuffa debatter och viktiga beslut som fattas.

– Intresset för våra liverapporteringar ökar hela tiden. Sportredaktionen i Vimmerby kör redan för fullt och nu drar vi igång detta även på de allmänna redaktionerna. Att liverapportera från just kommunfullmäktige känns extra viktigt utifrån ett demokratiskt perspektiv, säger Christoffer Nielsen, chefredaktör i Öst Media region syd där Vimmerby Tidning och Kinda-Posten ingår.

På plats på kommunfullmäktigemötet i stadshusets plenisal finns vår reporter Jimmy Karlsson, som har 25 års erfarenhet av kommunal bevakning.

– Målet är att ge snabb textrapportering, kompletterat med bilder. Vid lämpliga tillfällen, kanske då det hettar till eller när saker måste förklaras, även med rörligt material. Det ska bli stimulerande att arbeta med utveckling och kunna ge våra läsare ännu mer.

Vilken blir måndagskvällens hetaste fråga?

– Skattebetalarna är alltid intresserade av när politikerna ska besluta om sina egna ersättningsnivåer, så den kan jag tänka mig, säger Jimmy Karlsson.

Klockan 17.30 börjar sammanträdet, så luta dig tillbaka och surfa in på www.vimmerbytidning.se strax dessförinnan.

Så jobbar vi med nyheter
 Läs mer här!
Micael Rundberg

Ämnen du kan följa