Liberalerna förlorar sitt mandat

Endast 111 personer lade sin röst på Liberalerna i kommunvalet i Vimmerby. Det låga stödet innebär att partiet förlorar sitt mandat i fullmäktige.

10 september 2018 21:00

Johan Rosén (L) gick till val på några kontroversiella sakfrågor – nämligen att gå emot folkomröstningens utgång och lägga ner två landsbygdsskolor, dra ner på räddningstjänsten i mindre orter och höja hyror kommunala bostadsbolaget Vimarhem, bland annat. Partiets fokus var att få ett överskott på två procent för kommunens nettokostnader. Partiprogrammet, som minst sagt stack ut jämfört med övriga partier, blev Liberalernas fall menar förstanamnet själv.

– Jag är helt övertygad om att det har påverkat. Men jag vill inte anpassa mig till en politik jag inte tror på.

– Jag har drivit en linje i partiet men om inte väljarna vill ha det respekterar jag det. Vi har ju förlorat och inte fått stöd för vårt program helt klart och det är jättetråkigt.

Valresultatet innebär att ni förlorar ert mandat i fullmäktige. Hur ser du på det?

– Det är en stor grej för ett parti eftersom man förlorar en politisk plattform att verka ifrån.

Är du besviken?

– Ja. Vi gick in i en förhoppning att få en plattform i fullmäktige.

Vad händer med Liberalerna i Vimmerby nu?

– Det vet vi inte. Vi ska ha medlemsmöte imorgon och diskutera. Nu är det dags för de som vill verka politiskt i den här gruppen att engagera sig.

Kommer du vara med i den här gruppen?

– Det tror jag inte. Jag ska fullfölja under det här verksamhetsåret men jag tror inte jag sitter med fortsättningsvis. Jag har min politik som jag tror på – men inget stöd för den.

Så jobbar vi med nyheter
 Läs mer här!
Jenn Hultberg

Ämnen du kan följa