VIK-ordförande dömd: "En 50/50-situation"

Västerviks IK:s ordförande döms för misshandel efter en utekväll i Västervik. Påföljden blir villkorlig dom och samhällstjänst i 50 timmar.

Västerviks IK:s ordförande döms för misshandel.

Västerviks IK:s ordförande döms för misshandel.

Foto: Filip Gustafsson

Västerviks kommun2019-10-03 13:36

Händelsen utspelade sig en lördagsnatt i december förra året då VIK:s ordförande Per Embretsen gick in på en pizzeria i centrala Västervik. Men besöket slutade i en polisanmälan om misshandel. 

Den målsägande, en medelålders man som arbetar på pizzerian, och två andra i personalen berättade under rättegången hur VIK:s ordförande blivit missnöjd för att maten dröjt och därefter lämnat restaurangen. Han återvände till pizzerian och vill ha pengarna tillbaka, men personalen ansåg inte att de begått något fel och nekade återbetalning.

Då börjar Embretsen skrika "Vill du slåss" åt målsägande, och plötsligt utdelar han ett slag som tar vid örat och axeln, berättade de. Under natten uppsökte målsägande sjukhus där man konstaterade en svullnad bakom ett öra.

Per Embretsen och två vittnen, bland annat VIK:s tränare Mattias Karlin, gav dock en annan version om vad som hände inne på pizzerian och något slagsmål hade aldrig uppstått, menade de.

Under torsdagsförmiddagen kom domen från Kalmar tingsrätt. VIK:s ordförande döms för misshandel till villkorlig dom med samhällstjänst i 50 timmar. Han ska även betala skadestånd till målsägande med 7 250 kronor.
– Det är bara att gå vidare och blicka framåt, sa VIK:s ordförande strax efter beskedet.

Hade du räknat med fällande dom?

– Nja, det var väl en 50/50-situation kanske.

Per Embretsen meddelar att han inte kommer att överklaga domen.

Kommer du att kunna sitta kvar som ordförande i VIK?

– Ja, det kommer jag att göra.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!