Visor vid grillen startar med allsång

Allsång, visor och författarbesök. Det är något av allt som Smultronboda bjuder på i sommar.

10 juni 2018 14:00

EDSBRUK

Sommarens kulturprogram på fårgården Smultronboda i Stora Björka har redan dragit i gång. The Dimpker Brothers och singer-songwriternMådHarnell startade gårdens "Kultur och visor vid grillen". Evenemanget bjuder på olika artister varje vecka ända fram till mitten av augusti. Närmast, på tisdag 12 juni, är det Per Malmborg och Erik Ström som håller i "Allsång för daglediga". De är båda för trakten välkända trubadurer.

– Vi kommer att spela klassiska allsånger och vi vänder oss till personer inom omsorgen, men alla är såklart välkomna, säger Per Malmborg.

De spelar i två omgångar om en timme vardera. Det här är andra året som de besöker Smultronboda.

– Förra året var det väldigt många som kom. En succé faktiskt.

Per Malmborg tolkar mer än gärna Bellman och skriver en hel del eget material.

– Vi kommer att dela ut allsångshäften så alla kan hänga med. De flesta visor är välkända, men jag spelar nog en och annan av mina egna också, säger han.

Eva-Lis Mattson som tillsammans med sin make Krister Mattson driver Smutronboda säger att nytt för året är författarbesök.

– Vi ville ge våra lokala författare ett forum. De ska berätta om sina böcker.

De som hittills är inbokade är Börje Wennerström från Blackstad, aktuell med sin nya ”De fem konsterna" och Claes Siöstedt, Almvik, som gett ut "Vart tog du vägen, drottning Kerstis kråka?".

Sammanlagt blir det tolv kulturkvällar i Smultronboda. Även i år spelas den interaktiva barnteatern "Pelles nya kläder".

Så jobbar vi med nyheter
 Läs mer här!
Kristina Westring