VIK-spelarna är fortsatt misstänkta

De två VIK-spelare som under helgen anmäldes för bland annat rattfylleri är fortfarande misstänkta. Den ena spelaren hade 1,4 promille alkohol i blodet.

2 november 2016 13:50

LÄS MER: VIK "varnade" spelartruppen före helgen.

Två spelare i Västervik IK är polisanmälda för bland annat rattfylleri efter helgen. Det första fallet anmäldes på fredagsmorgonen och gäller rattfylleri, vårdslöshet i trafik och smitning. En polispatrull beordrades till Norra vägen i Västervik där det skett en trafikolycka och på platsen låg en bil på taket bredvid vägen. Enligt uppgifter till Expressen i helgen ska bilen ha voltat ner i en sluttning intill en gångtunnel.

Polisen fick uppgifter om att två män lämnat olycksplatsen och man började söka efter dem.

Hur lång tid det tog innan männen hittades vill inte Susanne Hafström vid polisen i Västervik på onsdagen gå in på, men hon säger att båda männen i nuläget är misstänkta för samtliga tre brott. Det är alltså inte känt huruvida det var VIK-spelaren som körde bilen eller inte. Hur alkoholpåverkade männen var är inte heller känt eftersom det inte gjordes något utandningsprov på platsen.

Den andra anmälan kom in strax efter klockan 03 natten mot söndag och gäller grovt rattfylleri.

– Det var en rutinkontroll där man stoppade en förare som är misstänkt för grovt rattfylleri, säger Susanne Hafström.

Föraren, den andra VIK-spelaren, hade vid utandningsprov 1,4 promille alkohol i blodet. Gränsen för grovt rattfylleri går vid 1,0 promille och brottet kan ge fängelse i upp till två år.

Så jobbar vi med nyheter
 Läs mer här!
Elin Lönn