Vigiland släpper ny singel

Vigiland fortsätter att få världen att dansa. Nu är de tillbaka med en ny singel - och är dessutom förband till en annan världsberömd duo.

2 mars 2018 05:00

I dag släpper Västerviksduon Vigiland sin nya singel ”Be your friend”. Låten är till stor del inspirerad av den musik som de lyssnade mycket på förr; progressive house. Mixat med vocal chops – som har blivit något av ett signum för Vigiland. Vocal chops är att man tar delar av ett sångspår och gör en melodi av, de beskriver det som väldigt lekfullt. I studion har Vigiland-medlemmarna Claes Remmered Persson och Otto Pettersson samarbetat med singer/songwritern Alexander Tidebrink. De berättar att de fick en bra feeling när låten började ta form och att det har varit en lång process att jobba med den i studion, flera månader. Till skillnad från tidigare har de suttit mycket i studion måndag till fredag, de har bestämt sig för att verkligen ge hundra procent i både studion och på spelningarna.

En vecka efter singelsläppet, fredagen den 9:e mars, är Vigiland förband till The Chainsmokers, som spelar på Tele2 Arena i Stockholm, i samband med sin turné.

­– Det känns ganska stort, säger de.

Vigiland har lyssnat mycket på The Chainsmokers, även innan de slog igenom och deras sound gick också en del åt progressive house förr, innan det blev mer popigt.

– De är väldigt stora i sin branch.

När Vigiland får frågan om tips till andra som vill slå igenom med sin musik, svarar de att man ska försöka lära sig och nöta så mycket som möjligt och att i början lära sig av att härma andra. Att inte tänka för mycket på att slå igenom, utan att hitta sin egen grej.

Så jobbar vi med nyheter
 Läs mer här!
Martina Jonsson

Ämnen du kan följa