– Utställningen hyllar geniet och renässansmänniskan Leonardo da Vinci. Här kan besökarna ta del av och förundras över hans storslagna idéer. Kalmar Slott är Norra Europas bäst bevarade renässansslott och vi är mycket glada och stolta över att få hit detta fantastiska projekt, säger slottschef Mimmi Mannheimer, i ett pressmeddelande.

Utställningen, som heter ”Da Vinci – Inventions”, utgår från 13 temaområden av da Vincis arbeten och besökaren får en inblick i renässansens idéer.

– Besökare i alla åldrar får en underhållande, pedagogisk och upplysande upplevelse, oavsett om de är konst-, teknik- eller historieintresserade eller om de tar del av da Vincis verk för första gången, säger Mimmi Mannheimer.

Det är Grande Exhibitions och Museo Leonardo da Vinci i Rom som har skapat utställningen och det är Italienska hantverkare som tillverkat uppfinningarna på utställningen. Den har tidigare visats i storstäder runtom i världen; Tokyo, Madrid, Kuala Lumpur, Washington, Johannesburg för att nämna några.

”Da Vinci – Inventions” visas på Kalmar Slott den 4 maj-4 november 2018.