Den största av de tre, Någonstans i Småland, handlar mycket om känslan att sitta fast på landsbygden, att kanske riskera att missa något viktigt. I serieformat presenterar de tre Småländska konstnärerna Emma Ahlqvist, Henrik Bromander och Lena Sjöberg. några berättelser som skildrar en vardag och som på något sätt kryper under skinnet på betraktaren.

Ännu mörkare och kraftfullare är kanske berättelsen om Inga-Maj. Skriven på vers och ledsagad av kraftiga bilder. Det är en berättelse om kvinnan på den lilla orten, som sina drömmar till trots fastnar och går ett dystert öde till mötes.

Dödens Ö är den dramatiska titeln på en annan utställning. Det är konstnärerna Anna Berg och Rosemarie Holmström från Kalmar som tagit Arnold Böcklins berömda målning Die Toteninsel som förlaga till sin installation.

– Vi har skapat en Dödens ö av skräp och sopor, berättar Rosemarie Holmström. Det mesta har vi dessutom plockat på gatorna här i Virserum.

Resultatet har blivit en tuff beskrivning av vad som väntar, om vi inte tänker efter... Ett monument över vår egen slösaktiga tid.

Betydligt ljusare är det då på utställning nummer tre tecknas av fotografen Emma Jansson, författaren Christian Holzer och trähantverkaren Mattias Eliasson. Det är en utställning som berättar om slingrande småvägar, hantverk och utflyktsmål.