Hans-Åke Harrysson och Sven-Gunnar Edström har bjudit in till presskonferens i Stadsparken i Västervik. För andra året i rad arrangerar de julmarknaden här.

– Stora skillnaden jämfört med i fjol är att vi kommer att ha öppet till 21 på fredagskvällen. Och då kommer det att gå att dansa pjäxdans, säger Sven-Gunnar Edström.

– Vi tycker att butikerna i centrum borde hänga på och ha öppet till 21 den fredagkvällen. De tjänade på att vi flyttade julmarknaden från slottsruinen till Stadsparken i fjol, tillägger han.

Artikelbild

| Lagarbete. Julmarknadsarrangörerna Hans-Åke Harrysson och Sven-Gunnar Edström.

Julmarknadens utställare kommer till stor del från trakten. Än så länge är det oklart exakt hur många det blir. Målsättningen är 30 till 45 stycken.

– Det kommer att gå att köpa fisk från Gudingen, säger Hans-Åke Harrysson och gemensamt räknar de upp korv från Ogestad, julskinka, mössor, fårskinn, tofflor, keramik och godis.

Dessutom kommer IFK Västervik att säljer ållotterilotter och halmkärvar.

– Vi hoppas också att det ska gå att äta strömmingsburgare. Och det kan hända att det blir lite smycken i år också, säger Sven-Gunnar Edström.

Artikelbild

| Långlördag. Hans-Åke Harrysson ser julmarknaden som en tre dagar lång långlördag. Han och Sven-Gunnar Edström planerar arrangemanget för fullt.

Andra inslag är jultomte, musikunderhållning och besök av Lucia. Dessutom finns vaga planer på konstsnö.

Hans- Åke och Sven-Gunnar blickar ner mot nya lekparken i Stadsparken.

– Det vore kul om någon kunde arrangera något i lekparken i samband med julmarknaden, funderar de.

Duon har som målsättning att marknaden ska vara gratis. Ingen ska behöva betala inträde.

– Istället har vi sponsorer och vissa utställare står i princip gratis. Vi har snäva marginaler, säger Sven-Gunnar Edström.

Båda två kommer att vara utställare och de ser inkomsterna från försäljningen som lönen för mödan. Förberedelserna inför årets marknad drog de i gång redan i mars i år.

Julmarknaden i Stadsparken pågår den 15 till 17 december.