Tonåring gripen för mordförsök

En 32-årig man knivskars i Västervik på tisdagskvällen. En 17-årig pojke har anhållits misstänkt för mordförsök.

9 februari 2016 22:08

Under kvällen kom en 32-årig man in på sjukhuset i Västervik med knivskador i magen och nacken. Mannen hade blivit skjutsad av en kompis och sjukhuset kontaktade polisen vid 21-tiden.

-Enligt en patrull som varit i kontakt med sjukhuset är skadorna allvarliga, säger Stephan Söderholm, presstalesman för polisregion Syd.

Enligt polisen har knivskärningen ägt rum på ett asylboende i Västervik där 32-åringen bor. Brottsplatsen har spärrats av för en teknisk undersökning och kläder som den knivskurne bar har tagits i beslag.

Under polisens arbete på platsen framkom uppgifter om vem som kan vara misstänkt för knivskärningen. Klockan 22.55 greps en 17-årig pojke som även han bor på asylboendet.

-Han är misstänkt för mordförsök, men det återstår att se när han kan förhöras. Det är lite komplicerat när ungdomar är inblandade och målsägandebiträde ska vara med under förhören, säger Stephan Söderholm.

Polisen har hållit förhör med flera personer på plats och dessutom tagit in personer till polishuset för förhör.

-Vi misstänker inte att fler är inblandade utan det handlar om att samla in uppgifter på rätt sätt, säger Stephan Söderholm.

Under natten anhölls 17-åringen av jouråklagare och utredningsarbetet fortsätter under dagen. Enligt en bulletin från sjukhuset är 32-åringen allvarligt skadad och inlagd på intensivvårdsavdelningen.

När VT besöker platsen på morgonen möter vi några personer som märkte tumultet under gårdagskvällen. ”Vi hörde skrik, och polisen kom hit”, berättar de.

Så jobbar vi med nyheter
 Läs mer här!
Jon Velander