Under året har balkommittén haft ett stort ansvar när de har planerat balen för treorna. På måndagens möte informerade balkommittén samt Mikael And, köksmästare på Gränsö slott.

Några punkter som kom upp var alkoholkonsumtion, hur och vem man skålar med samt vilka bestick man använder först. Måns Andersson, Anton Engström, Linus Andersson och Samuel Augustini Rosenberg var några av de treor som var på plats och lyssnade.

– Det där med besticken har man ju ingen koll på, hur det ska ligga när man ätit färdigt, så det var bra att han berättade det, säger en av killarna.

Artikelbild

| Lovisa Werme, Erik Petersen, Tove Samuelsson i balkommittén är redo för årets bal.

– Ja, hemma är det mer hejsan svejsan, fyller en annan i.

Elvira Schackenborg Gudmundsson och Stina Liffner hoppas på bra väder.

– Det är inte så snyggt med en stor jacka över klänningen, funderar Stina Liffner.

De ser alla fram emot dagen, att få umgås och ha kul med alla andra treor. Även Erik Petersen, Tove Samuelsson, Lovisa Werme och Robert Westring i balkommittén ser fram emot baldagen.

Artikelbild

Anton Engström, Samuel Augustini Rosenberg, Linus Andersson och Måns Andersson ser fram emot att få umgås tillsammans på Studentbalen.

– Det har varit kul att planera den, vi har fått mycket hjälp av förra årets balkommitté. De har berätta vad som gick fel och vad som gick bra.

Balkommittén har planerat mycket utifrån förra årets för och nackdelar, men stundtals har de kommit på hur de själva skulle vilja ha det.

– Man tänker i sådana banor, om ett år är det ju vår tur. Då vill man ju att dagen ska bli så bra som möjligt.

På lördag släpper de över ansvaret till två toastmasters Julietta De Mϋller och Axel Lidberg som kommer att ha ansvaret under kvällen.