Så bevakar vi valet i regionen

Nu har valbevakningen dragit igång på allvar, och våra lokala mediehus kraftsamlar för att ge er det senaste! I vår medieregion har vi journalister redo i Västervik, Vimmerby, Hultsfred och Kisa!

9 september 2018 20:11

För mig, och många andra, är hela den här dagen speciell. En högtidsdag! Alldeles oavsett vad man röstar på så är varje röst en high five till demokratin. Något att vara stolt över. Och stolthet var min första känsla när jag tidigare idag klev in på förskolan Tallen för att lämna mina röster. Jag gick dit tillsammans med min fru och mina två barn. Stolthet. Stolt över vårt fina land och vår fina demokrati. Så kändes det. Det var glad stämning i vallokalen och många hade gått dit tillsammans med sina barn. Flera var uppklädda för att fira demokratin.

Och stolthet är vad jag känner nu också, när jag i skrivande stund sitter på redaktionen i Västervik. Jag är ansvarig utgivare för tre tidningar som tillsammans bevakar sju kommuner i norra Småland och södra Östergötland. Reportrarna i regionen är på plats på flera valvakor och i Västervik och Vimmerby sitter organisationens nyhetschefer och samordnar hela bevakningen. Stolthet! Det är vi tillsammans som bevakar valet i den här regionen. I demokratins och samhällets tjänst, om jag får lov att vara lite högtravande.

I Västervik kommer reportrarna livebevaka de två största valvakorna – moderaternas och socialdemokraternas – på vt.se samt bevaka flera andra valvakor på distans. På redaktionen har vi en reporter som kollar siffror och analyser från riket som självklart också påverkar det lokala och regionala valet.

I Vimmerby läggs arbetet upp på liknande sätt. En samordnande nyhetschef på redaktionen och reportrar ute på fälten i Vimmerby, Hultsfred och Kisa. Vi befinner oss på modernaternas, socialdemokraternas, centerns och miljöpartiets valvakor. Jag lovar er att det kommer bli en spännande kväll och natt!

Lokala resultat kommer självklart dröja, och vi kommer högst sannolikt inte att få med dem i papperstidningarna. Online kommer bevakningen fortsätta till sent på natten.

Så jobbar vi med nyheter
 Läs mer här!
Christoffer Nielsen, chefredaktör