VT skrev tidigare om räddningstjänstens nya Prideflagga. Den regnbågsfärgade duken med räddningstjänstens logotyp skulle stå för människors lika värde och en räddningstjänst för alla. Men under onsdagen vajade inte längre flaggan.

– Jag kan bara svara utifrån vår synpunkt och det som vi har fått till oss. Kommunen har en ny logga och vi har räddningstjänstens logga på flaggan. Men nu tyckte kommunledningen att vi skulle ha den nya loggan på flaggan. Så därför tyckte de att vi inte skulle ha flaggan med den gamla uppe, säger Peter Helge, verksamhetsansvarig vid räddningstjänsten i Västervik.

LÄS MER: Räddningstjänsten hissar flaggan

När vi når Ulf Kullin, förvaltningschef för kommunstyrelsen, berättar han att det troligtvis rör sig om ett missförstånd.

– Igår så hade vi en dialog om flaggan. Vi vill ju gärna att de har en flagga, men vi vill också att de har rätt logga på den. Och vi kommer erbjuda dem en ny flagga, säger han.

De får alltså hissa flaggan imorgon?

– Ja. Jag tror att det blev ett missförstånd. Vi är jättestolta över att de har det här Pridetemat och vår räddningstjänst har gjort ett fantastiskt värdegrundsarbete.