– Det har varit extremt mycket, ända sedan Black friday. Mycket paket, säger Roinne Asp, produktionsområdeschef för området där Västervik ingår.

– Och julkortshögen börjar på måndag.

Hos Postnord i Västervik är det full fart på måndagsmorgonen. Alla brev och paket ska tas om hand och levereras till rätt ställe. Johan Åkerström är gruppledare för logistikavdelningen och visar runt. Ute på lastkajen fylls bilarna med paket som ska ut till olika utlämningsställen.

Artikelbild

| Fullt. På Coop har Carina Andersson och hennes kollegor just fått fem vagnar med paket som ska in på de redan halvfulla hyllorna.

– Mest paket är det som går till ombuden, det är där det ökar mest, säger han.

– Det växer väldigt mycket eftersom internethandeln ökar markant, säger platschefen Johan Nilsson.

Det mesta är varubrev och så kallade kinapaket. Kinapaketen är det man beställer via appar på telefonen, till exempel Wish, som sedan skickas billigt från Asien.

– Efter Black friday har vi fått sätta in extrabilar på utkörningar och inhämtningar. Även på brevsidan har vi extra personal inför julen. De hanterar varubrev och sortering, så att vår ordinarie personal ska hinna med, säger Johan Nilsson.

Artikelbild

| Paket. Nina Mikander tar hand om de paket som körs ut av posten direkt till kunderna. Förhoppningsvis går pakten ner i brevlådan.

Juletid är postens mest hektiska tid under året, med både klappar och julhälsningar som ska fram till rätt person i rätt tid. Johan Nilsson tycker det är roligt, samtidigt som det innebär väldigt hårt arbete och att alla måste sätta in en extra hög växel.

– Personalen och deras insats och kämparglöd är fantastisk, säger han.

Artikelbild

| Mycket att göra. Johan Åkerström berättar att de haft fullt upp med pakethantering sedan Black friday och här är ännu än lastbil snart på väg.

Alla paket som kommer hit scannas av personal med mobilen. Då skickas en signal så att kunderna kan spåra sin post via hemsidan. Om det är paket som ska gå direkt ut till en kund och inte via ett utlämningsställe måste paketet dessutom scannas igen när brevbäraren kommer fram. Om det går ner i brevlådan, eller kan lämnas till mottagaren meddelas det. Om paketet är för stort scannas det ändå in, för att tala om att brevbäraren försökt leverera. Sedan får paketet följa med tillbaks och hämtas på närmaste utlämningsställe. En del paket är också sådana som ska hämtas ut på plats och Postnord har utökat öppettiderna för att göra det möjligt för alla att hämta paketen innan jul. Här finns riktigt stora paket, med till exempel soffor, tv-apparater och bildäck.

Den här dagen är det Arne Tholander som kör ut paketen till Coop Västerviks paketutlämning. Fem stora vagnar (så kallade burar) är det som går ut, plus en liten med paket som inte kunde levereras i postlådor dagen innan.

– Bilen är nästan full med paket, bara till två ställen, säger Arne Tholander.

På Coop lastas vagnarna av för att tas upp och sorteras i på utlämningen i förbutiken. Här har Ann Nilsson och Carina Andersson fullt upp med kunder som vill hämta ut, eller skicka, paket.

– Det är absolut mer än tidigare år. Ända sedan Black friday har det varit fullt nästan hela tiden, säger Ann Nilsson.

När de får in paketen scannas de och det skickas omedelbart ut en sms-avisering. Och nästa påminnelse kommer nu redan nästa dag, så att kunderna ska kunna hämta så snart som möjligt och göra plats på hyllorna för nästa lass.