– Jag har känt att när det händer så mycket i världen kanske det inte är lika intressant att gå på ett event som handlar om smink. Man vill liksom göra något mer, säger hon.

Hon kom i kontakt med Robert Eriksson, som arbetar som familjebehandlare, och även ofta håller föreläsningar om våld och särskilt utsatta grupper i samhället för kommun och landsting.

– Han blev nyfiken på att göra något på det här sättet. Det blir kanske lite mer avdramatiserat än om man ska sitta i en föreläsningssal eller skolaula, säger Marie Sevlidis.

Artikelbild

Stort intresse. Redan nu är föreläsningen nästan fulltecknad, berättar Marie Sevlidis.

Att hålla en föreläsning om våld i en frisersalong kan tyckas vara lite udda.

– Det kanske verkar så. Men vem bestämmer hur det ska vara på just en frisersalong? Jag tror det är bra att bryta mönster, och varför kan man inte ha en sådan föreläsning här?

Förutom föreläsningen blir det även sconesbuffé.

– När vi planerade det här eventet hade vi en psykolog här som föreslog att det skulle vara något mer än själva föreläsningen, som gör att de som gör att det blir mer avspänt, särskilt när det handlar om ett så känsligt ämne. Så då blev det sconesbuffé.

Eftersom utrymmet är begränsat måste även antal platser begränsas och intresset har varit stort.

– Redan dagen efter att vi hade lagt upp evenemanget hade vi 15 anmälda. Och nu är det nog snart fullt. Det tycker jag visar att det finns ett intresse för olika typer av event.

Dessutom är Marie glad över att det är så många olika människor som anmält sig, både unga och gamla, killar och tjejer.