"Om man bara bygger så kommer det att bli bra"

Lampor, tangenter, kottar och flaskor. Mellanstadieelever på Skogshagaskolan skapade spraymålade robotskulpturer av skräp.

7 juni 2019 17:13

Det började med att bildläraren Eleonor Jakobsson själv skapade konst av skräp. Hon bestämde sig för att göra samma sak i skolan och under en dag byggde 17 mellanstadieelever skulpturer.

William Bergenhök har gjort en stor robotskulptur som fått namnet Robbe.

– Jag har byggt på mycket saker och inte tänkt så mycket på hur det ser ut. Om man bara bygger så kommer det att bli bra, säger William Bergenhök som spraymålat Robbe grön och röd.

En byxgalge med fastsatta pappbitar skymtar under färgen. Han har använt sig av kottar och plastlock från mjölkförpackningar.

Eleverna fick ta med sig eget skräp, men Eleonor Jakobsson öppnade också skolans "skräprum" och där fanns en hel del spännande.

Frida Oskarsson kallar sin skulptur för Timmie. På toppen sitter en fungerande lampa vars sladd är nedstoppad i en avsågad upp och nervänd petflaska. På skulpturen sitter även ett obrukbart eluttag och en gammal nyckel. Hon har även byggt in en liten hylla i skulpturen.

– Jag visste inte vad jag skulle göra, det var väldigt svårt. Men så hittade jag en hylla i källaren och sen byggde jag bara på, säger Frida Oskarsson.

Oscar Lifberg byggde två robotskulpturer tillsammans med en kompis. Den ena skulpturen har fått namnet Mr Ninja Tanjenti Booy.

– Vi tog det mesta hemifrån och har tagit sönder ett helt tangentbord, berättar Oscar.

Nellie Sjöling, Julia Winge och Hannah Fredriksson har hjälpts åt att bygga Robsterrr. De fick till och med använda sin billärares gamla träskor.

Så jobbar vi med nyheter
 Läs mer här!
Karin Hertz

Ämnen du kan följa