Ny skejtboardsatsning i Västervik

Stadsparken har fått en ny attraktion. Ett hundratal personer samlades när den nya skejtboardrampen invigdes på torsdagseftermiddagen.

11 juli 2019 20:00

Det tog veckor. Tjustbygdens Sparbank kom i kontakt med företaget Borka Sport och erbjöds en ålderstigen skejtboardramp. Snabbt tog banken kontakt med Västerviks kommun om satsningen och ett samarbete kunde komma till stånd. Det ville Västerviks kommun.

– Det har länge förts diskussioner i Västervik om att satsa på skejtboard. När vi fick den här möjligheten, trodde vi verkligen på den. Nu får de lite äldre barnen något att göra, säger Lotti Jilsmo från Tjustbygdens Sparbank.

Vad prislappen landar på är ännu inte helt klart. Slutfakturan har inte kommit, men kostnaderna omfattar bland annat inköpet av rampen och renoveringen av den. Notan står Västerviks kommun och banken för.

– Vi har en överenskommelse om att vi ska dela på kostnaderna och jag vill säga att det är väl använda pengar. Jag vet inte exakt vad det kommer att gå på, men jag misstänker att det för kommunens del kommer att kosta mellan 25 000 och 30 000 kronor, säger samhällsbygnadschefen Daniel Niklasson från Västerviks kommun.

Är det rimligt att kommunen fattar sådana snabba beslut?

– Vi har en enhetsbudget vi jobbar efter. Inom den ramen vet vi ungefär vad saker och ting får kosta. Vi kan alltså fatta beslut om mindre åtgärder på min nivå, säger Daniel Niklasson.

Bland åhörarna var stämningen god. Musik spelades ur högtalare och många besökare hade med sig en skejtboard. 40-åriga Anders Almseger var en av dem.

– Jag har åkt skejtboard nästan hela mitt liv. Det här är en oväntad men utmärkt satsning, säger han.

Så jobbar vi med nyheter
 Läs mer här!
Emil Sandgrim