Erbjudandet om att få arbeta heltid startade den första oktober 2016 och satsningen har lett till att andelen anställda som arbetar heltid har ökat från 80,4 till 84,8 procent på två år.

Sedan den första oktober 2016 har 111 landstingsanställda ansökt om heltidstjänst, de flesta som ansökt arbetar på sjukhusen i Västervik och Oskarshamn. Av dessa är 62 personer undersköterskor.

Anledningen till att många som arbetar i Västervik och Oskarshamn har ansökt är att det är anställda på de orterna som blev erbjudna heltid från oktober 2016. Anställda i Kalmar kunde ansöka om heltid först från första januari i år.

Artikelbild

| Landstingets HR-direktör Helen Persson om rätten till heltid.

– Det har varit ett infasningsprojekt som nu har permanentats. Nu ligger möjligheten öppen för alla, säger landstingets HR-direktör Helen Persson som tillägger att rätten till heltid även är en jämställdhetsfråga.

De anställda som ansökt har fått erbjudande om en heltidstjänst inom sex månader, först och främst på den den ursprungliga arbetsplatsen. Andelen heltidsanställningar inom landstinget ökar inom alla områden utom Landstingsservice.