I den här simtävlingen är det viktigaste inte att simma snabbast, utan att ha snyggast huvudbonad. Årets tävling, som är den 36:e i ordningen, lockade 50 simmare.

– Det är lite mindre än vanligt, med så är det ganska kallt i vattnet också, säger Britt Söderlund från Korpen Västervik, som arrangerar Kanalsimmet.

Ett gäng med fantasifulla huvudbonader som simmade tillsammans var förra årets vinnare Sigrid Holmgren, med en luftballong på huvudet, systern Märta med ett flygande tefat, pappa Lars, med en haj och kusinen Fredrik med älghorn, alla fyra gjorda med fogskum. Kusin Fredrik har kommit på besök från Örebro för att vara med och simma.

Artikelbild

| Kallt och blåsigt och enligt uppgift bara 17 grader i vattnet, men 50 entusiaster vågar sig i alla fall i för att simma de 700 metrarna från ena änden till den andra av kanalen.

– Det var jättekul! Jag trodde inte det skulle vara så mycket folk och titta på, säger han.

För om deltagarantalet var lite klent, var det desto fler som stod och hejade på längs med vägen.

Mor och son Eva Mofalk och Isak Ahlbäck berättar att de har en sommarstuga i trakten och fick lust att vara med. De var bland de första i mål, men hade ändå ingen chans på priset, eftersom de simmade utan något på huvudet.

– Vi hann inte med det, men till nästa år ska vi rycka upp oss och ha huvudbonad, säger Eva.

Artikelbild

| Många fantasifulla hattar. I mitten sommar Evelina Ingström med en huvudbonad där hon påminner om klimatet. "Jag tänkte att det var aktuellt nu", säger hon.

Vann gjorde Ida Johansson. Hennes huvudbonad bestod av en gammal fotboll som hon gjort en huva av. Därpå var en fotbollsplan monterad och på den ett gäng legogubbar som föreställde matchen Sverige-England från nylien spelade fotbolls-VM.

Det var en något frusen och överraskad Ida som fick ta emot förstapriset.