Kritik mot majoritetens förslag

På fredagen presenterade majoriteten (S, C och L) sin första gemensamma budget för regionen. Nu riktar både Gudrun Brunegård (KD) och Malin Sjölander (M) kritik mot förslaget.

19 oktober 2018 22:03

Efter valet valde Centerpartiet och Liberalerna att lämna alliansen för att bilda majoritet med Socialdemokraterna. Då bildades en ny opposition mellan de kvarstående borgerliga partierna, Moderaterna och Kristdemokraterna. När majoriteten på fredagen presenterade sin budget kritiserades förslaget direkt av den nybildade duon.

– Jag är besviken. I alliansen har vi haft stor fokus på vårdpersonalens situation. Vi har samfällt varit beredda att göra stora satsningar för att förbättra arbetsvillkoren för medarbetarna, säger Gudrun Brunegård, oppositionsråd för Kristdemokraterna.

– Med två allianspartier i den nya majoriteten hade jag förväntat mig större genomslag.

Även Moderaternas Malin Sjölander var kritisk mot förslaget. Hon hade hoppats på större satsningar för att minska köerna inom vården.

– Faran är att Kalmar läns befolkning får vänta i ytterligare fyra år på kortare vårdköer, mindre kostnader för bemanningsbolag, effektiviseringar till följd av digitalisering och en ekonomi som ger sjukvården rätt förutsättningar, säger hon.

Så jobbar vi med nyheter
 Läs mer här!
Filip Gustafsson

Ämnen du kan följa