Personen vill vara anonym. Han rör sig mycket på staden och är rörelsehindrad, således behöver han ibland uppsöka en offentlig toalett. Något han anser är för svårt i dag.

– Jag tycker att det är för dåligt som det är i dag. Det är få toaletter öppna och de som är öppna saknar papper väldigt ofta. Jag har påtalat det här men får inget svar från någon.

– Det är inte bara för min skull, det rör sig mycket folk på stan, då är det för dåligt att det inte det finns toaletter.

Artikelbild

| Handikapptoaletten vid Kulbacken håller öppet året runt.

Toaletten i Galleria Storgatan måste man ha betaltjänsten Swish för att besöka.

– Det är inte många gamla som har den tjänsten på sin telefon.

I Västervik finns allmänna toaletter på fem platser i centrum: Stadsparken, Stora Torget, Grönsakstorget, vid Kulbacken och vid Skeppsbrokajen.

Alla har öppet mellan maj och september, men efter det så stänger man två toaletter helt. Det är den vid Grönsakstorget och den vid Skeppsbrokajen. Det berättar Tage Gustafsson på samhällsbyggandsenheten på Västerviks kommun.

– Under de år som jag arbetet har jag inte fått till mig att det skulle vara för lite med de toaletterna vi har. Vi tog också beslut i våras om att hålla toaletten vid Stadsparken öppet året om, det var nödvändigt eftersom den nya generationsparken blivit så populär.

Han berättar att handikapptoaletten vid Kulbacken har öppet året om, likaså toaletten vid Stadsparken och den vid Stora torget.

– Som vi förstår det så är det fullt tillräckligt med toaletterna vi har.