Knuttar från hela världen på besök

I helgen har YCC sin internationella mc-träff på Lysingsbadet och 400 Yamahaåkande klubbmedlemmar har tagit sig hit från hela världen.

18 juni 2016 15:54

Det är krom och skinnvästar vart man än ser uppe vid Arenan på Lysingsbadet. YCC – Yamaha custom club – anordnar i år sin internationella träff här och det är omkring 400 medlemmar och ungefär lika många Yamahamotorcyklar på plats.

Vesa Salama, Juice Leppälä och Janne Jylhä från YCC Finland skrattar lite år mig när jag säger att de måste ha åkt långt för att komma hit. Att köra hit från Finland är inte så värst långt i deras mått mätt, det är en dagsutflykt konstaterar de.

– Vi åkte 26 personer tillsammans i grupp hit, berättar Vesa, sekreteraren i klubben.

Under fredagskvällen regnade det mycket på dem men under resan till Sverige och Västervik var det mestadels uppehåll. Vesa säger att det var ett perfekt väder att köra i och jag konstaterar att de verkar ha en positiv attityd.

– We're bikers! svarar han och skrattar.

Det är uppsluppen stämning bland mc-folket. Här finns medlemmar från bland annat Norge, Danmark, Tyskland, Belgien och Polen. Alla länder är dock inte representerade, Venezuela har till exempel inte kunnat komma på grund av oroligheter i landet. Christel Stigbehrt från svenska YCC East, distriktet för länen runt Mälardalen, säger att hon alltid åker på de här träffarna och att det är väldigt roligt.

– Det är ett fint sätt att umgås och jag har fått hur många vänner som helst.

Uppe vid informationen står den svenske YCC-presidenten från Eastdistriktet, Clas Blomberg. Han ska åka längst fram i dagens ride-out, en utflykt på drygt tio mil. Han berättar att de kommer att åka ut till Långsjön där de ska fika. Långt fram ska även Thomas Holmberg, medlem i YCC East och hedersmedlem i YCC Norge och YCC Colombia, åka. Han har dessutom en extra passagerare med på sin hoj, nämligen hunden Newton. Newton är en van åkare, berättar Thomas, han har bland annat åkt cirka tusen mil runt i Europa.

Under lördagskvällen kommer helgens möte att avslutas med fest men presidenten Clas säger att det kommer bli ganska lugnt.

– Alla måste vara körbara i morgon, det är inget vi tar lätt på.

Så jobbar vi med nyheter
 Läs mer här!
Elin Lönn