Jippo skapade problem för elbilsförare

När Eric Fornstedt, från Gråbo utanför Göteborg, nyligen tog elbilen till Västervik var snabbladdaren på Strandvägen inte tillgänglig – trots att han fått besked om motsatsen.

12 juni 2019 06:00

Det var ett pågående arrangemang på stan som förhindrade framkomligheten.

Situationen fick Eric att ilskna till, "fatta pennan" och skriva till kommunen och berätta om händelsen.

– Det är faktiskt första gången vi fått den här typen av klagomål, säger Christer Ramström, planerare på samhällsbyggnadsenheten.

Han tycker att det är bra att kommunen har uppmärksammats på problemet.

– Västervik är ju en sommarstad med flera aktiviteter i centrum under sommarveckorna, och det är viktigt att kunna hålla laddplatsen fri även vid evenemang, säger han.

Eric Fornstedt berättar att han och familjen gjorde en avstickare till Västervik den aktuella dagen för att ladda bilen och äta lunch innan fortsatt färd till sommarstugan några mil söder om stan. Att laddaren skulle vara igång hade han kollat upp via appen InCharge.

– Nu lyckades jag till slut ta mig runt och parkera på tvären intill laddaren och ladda som vanligt, trots att området var avspärrat, säger han.

Överlag tycker han att det funkar bra med tillgängligheten på såväl snabbladdare som långsamma laddstolpar numera. Och han har inte blivit avskräckt från att besöka Västervik igen.

– Nejdå. Jag kommer fortsätta att ta elbilen till Västervik men jag hoppas slippa oroa mig för laddmöjligheter framöver.

Christer Ramström förklarar att man från kommunens sida nu undersöker om det kan vara möjligt att tillfälligt skylta för infart till laddaren via Skolvägen vid de tillfällen då Strandvägen är avstängd.

Så jobbar vi med nyheter
 Läs mer här!
Lotta Gometz