"Jag upplever att det finns för lite parkeringsplatser"

Det stadsnära läget för Esplanadens hälsocentral i Västervik medför parkeringbrist – något som kan förvärras under turistsäsongen.

13 juni 2019 06:00

Det var under förra veckan som en läsare hörde av sig till tidningen angående vad läsaren upplevde som en parkeringsbrist vid hälsocentral Esplanaden i Västervik. I nuläget har hälsocentralen sju stycken parkeringsplatser, varav en är reserverad för personer med funktionshinder.

Verksamhetschefen för hälsocentralen, Charlotte Joborn, känner igen sig i den kritik som riktas.

– Jag upplever att det finns för lite parkeringsplatser generellt för hälsocentralen, säger Joborn.

Joborn berätta att det periodvis är många besökare hos hälsocentralen vilket medför att en del av besökarna behöver ställa sig en bit bort från hälsocentralen. Särskilt under turistsäsongen upplever Joborn att parkeringsbristen är tydlig och hon skulle vara positiv till att få ett ökat antal parkeringsplatser för stadens vårdtagare.

Vad det gäller en utbyggnad av parkeringsmöjligheter vid Esplanadens hälsocentral så är detta inget som är möjligt i dagsläget menar Region Kalmar Län:

– Parkeringsfrågan är ett problem för nästan alla sjukhus och vårdcentraler i landet. Vi arbetar ständigt med att förbättra parkeringsmöjligheterna för dem som nyttjar och arbetar inom vården, säger Christer Johansson som arbetar med parkeringsfrågor inom Region Kalmar län.

Ska du besöka Esplanadens hälsocentral så finns det i övrigt parkeringsmöjligheter längs med själva Esplanaden, parkeringen vid gamla fängelset samt vid simhallens parkering.

Så jobbar vi med nyheter
 Läs mer här!
Robert Preusse

Ämnen du kan följa