"Inomhusparadis" byggs i simhallen i Oskarshamn

Elva miljoner satsar Oskarshamns kommun på ett "inomhusparadis" vid Arena Oskarshamn.

10 januari 2017 10:34

Simhallen Arena Oskarshamn är ett populärt utflyktsmål för många, framför allt barnfamiljer, från Västerviks kommun. Och nu nysatsar de, tio år efter invigningen. I den första etappen ska gymmet och badet få en så kallad Mauritius-strand. Det rapporterar P4 Kalmar. Den ska bestå av en inomhusstrand, med Mauritiuskänsla.

– Vi vill inte ha sand inne i simhallen, men kakelplattor som är sandliknande, fondväggar och palmer som gör att du känner att du befinner dig på en annan plats, säger Daniel Stenberg, fritidschef i Oskarshamn till P4 Kalmar.

I Västervik finns också tankar på utveckling när det kommer till simhallen. Men än så länge är de på idéstadiet, inga pengar finns avsatta i den ekonomiska planeringen för 2017–2019. Tomas Kronståhl (S), kommunstyrelsen ordförande, säger att det i alla fall finns planer.

– Vi har gett tjänstemän i uppdrag att titta på hur det skulle kunna se ut. I så fall ingår det i den djupare undersökningen av hela Bökensvedområdet. Det man möjligtvis kan tänkta sig är 50-meterslängder i bassängen. Men att göra någon form av äventyrsbad är inte aktuellt, det har vi ett i kommunen.

Så jobbar vi med nyheter
 Läs mer här!
Andreas Johansson

Ämnen du kan följa