Tanken är att anläggningen i första hand ska vara till för lägerverksamhet för barn och unga, men den är även ett vandrarhem. Förra året lyckades stiftelsen Föreningar i Tjust inte hitta någon som ville driva verksamheten och bestämde sig för att ta hand om driften själva, något som de fortsatt med i år.

– Det mesta görs online i dag och vi turas om att ha hand om bokningstelefonen, säger Ulrika Pecher, som fungerar som platschef, men till vardags är hon guldsmed.

– Alla här har egna arbeten och man hittar den tid man vill lägga. Det enda som saknas är det där lilla extra, som man inte hinner med att lägga när det inte är ens eget ställe.

Ulrika berättar att intresset för att bo på vandrarhemmet och att utnyttja den resurs som det är bara växer.

– Det har det gjort de senare två åren och vi märker redan en stor skillnad jämfört med förra året. Vi når ut!

Att intresset är så stort tror hon delvis beror på att det inte längre finns så många liknande ställen kvar, där föreningar kan ordna lägerverksamhet. Dessutom har de fått lite nytändning i styrelsen, där en del nytt folk har kommit in.

– Några av medarbetarna kom till och med in och jobbade på sin semester. Och det är redan stor skillnad mot förra året. Det märks att vi når ur, säger Ulrika Peceher.

Några veckor i augusti är det till och med fullbokat, eftersom det kommer både ett konfirmationsläger och ett scoutläger samtidigt.