– Det känns helt okej. Jag har varit i den rollen förut, det är tre år nu senast. Det ska väl sitta i hoppas jag, säger Carolina Stalebrant när vi når henne på torsdagsförmiddagen.

Carolina Stalebrant har jobbat på miljö- och byggnadsförvaltningen sedan 2006 och hon blev miljöchef 2011. Nu ska hon alltså leda arbetet under rekryteringen efter en ny chef.

– Förhoppningen är att rekryteringsprocessen ska gå fortare än sist, då tog det ett år och fyra månader innan kommunen hittade en ny chef, säger Carolina Stalebrant.

Anders Björlin, kommundirektör och koncernchef, säger i ett pressmeddelande att valet föll sig naturligt.

– Carolina är ett naturligt val för oss som tillförordnad chef på miljö- och byggnadskontoret, dels i och med hennes långa erfarenhet på förvaltningen och jobbet som miljöchef ihop med hennes personliga egenskaper. Och dels i och med hennes mer än ett år långa period som tillförordnad förvaltningschef vid förra rekryteringsprocessen under 2014 och 2015, där hon också fått mycket erfarenhet från arbetet i koncernledningen.

När man hittat en ny miljö- och byggnadschef är tanken att Carolina Stalebrant ska gå tillbaka till sin post som Västerviks kommuns miljöchef. Men nu ska hon leda arbetet på förvaltningen. Hon säger att det är mycket att göra just nu och att det kan bli en intensiv period.

– Det har varit hektiskt den senaste tiden och det kommer nog i viss mån att fortsätta på den linjen. LÄS MER: Miljöchefen om nya toppjobbet