Han blev årets byggelev i Västervik

Jonathan Wenström fick på onsdagen ta emot priset som årets byggelev på Västerviks gymnasium.

2 maj 2018 22:00

Priset delas ut av byggindustrins yrkesnämnd, förkortat BYN, och på plats för att dela ut priset, och prata lite med eleverna om arbetsmarknad och andra yrkesspecifika frågor var Jörgen Larsson från branschorganisationen Sveriges byggindustrier.

– Priset är en väldigt fin klocka och ska var en liten uppmuntran i studierna, säger han.

Jonathan Wenström går sista året på byggprogrammet och ska snart ge sig ut i livet och jobba på allvar. Att få ta emot priset som årets byggelev tycker han är roligt.

– Jag har försökt ligga i och lära mig nu när jag har chansen. Men vi är några i klassen som är ganska duktiga på byggbiten, så jag blev väldigt glad över att få priset, säger han.

Läraren Christer Rindstål berättar att lärarna tittar på vad varje elev presterat under de tre åren på skolan, både i yrkesämnen och akademiskt, vilka byggkunskaper som finns och hur eleven har fungerat både på skolan och ute på praktik.

– Dessutom ska man vara en god kamrat, ha kompisanda, säger han.

Efter studenten planerar Jonathan Wenström att börja jobba tillsammans med sin pappa, som har en byggfirma.

– Det ska bli kul att kunna jobba ihop. Det blir mycket mer än att bara vara anställd. Då får jag dessutom lära mig mer än bara byggarbetet, jag hjälper också till med att sköta firman, med kontorsarbete och sådant.

Så jobbar vi med nyheter
 Läs mer här!
Anna Persdotter

Ämnen du kan följa