Förra året köpte Alexander och Fredrik Haglind företaget Bosses Glassbar i Linköping av Bo Hesser. I år firar firman 40 år och man planerar att utöka, men denna gången i Loftahammar. I dag finns de i Linköping och ett par glassvagnar har man också köpt in. En av dem kan stå i Västervik i sommar. Man sökte tillstånd för att få stå på Grönsakstorget, men kommunen sade nej. Nu tittar man också på en fast lokal, men Fredrik Haglind tror inte att man hinner öppna i år.

Förra året smög bröderna igång glassförsäljning i Galleria Bankvalvet i Loftahammar.

– Då körde vi glassen från Linköping men vi hade lite strul med frysar. Det blev ingen full satsning, säger Fredrik Haglind.

Mer blir det i år. Maskinerna är inköpta och i år ska man tillverka glassen som ska säljas i Loftahammar på plats.

– I år blir det definitivt en större satsning. Vi har 16 sorters glass dagligen i Linköping, det blir något liknande i Loftahammar. Vi brukar ha några fasta smaker och så roterar vi andra.

Finns behovet av mer glass i Loftahammar?

– Vi har sålt väldigt mycket glass flera år tidigare när vi inte hade Bosses, så behovet finns.

Fredrik Haglind säger att man också tagit fram flera nya smaker till jubileet men ännu finns ingen sort för just Loftahammar. När man öppnar är ännu inte klart.

– Det kommer bli i juni men vi har inte bestämt ännu om det blir till skolavslutningen eller om vi väntar till midsommar. Men vi har inget satt datum ännu.