På Ernebergsfältet pågår det både matcher och olika övningar. Det dribblas, passas och skjuts bollar in i mål. Men värmen gör att det är viktigt med vila också. I skuggan intill en av planerna sitter Selma Svensson och hennes lag som kallar sig för ”tolvorna”, eftersom de är födda just år 2012. De har en förlust bakom sig och sitter nu och laddar upp inför nästa match.

– Det roligaste är att träna på passningar, men jag gillar att skjuta mål också, säger Selma Svensson.

Lite längre bort sitter Tiemar Okday, Leo Rosander och Lukas Rejdvik och har vätskepaus. Under dagen har de spelat i samma lag och är överens om att samspelet har varit bra mellan lagkamraterna på planen.

Artikelbild

| Malin Eriksson och Pierre Sörensson från Åby Herrgård håller i fotbollsskolan.

– Vi har ett bra passningsspel. Vi kämpar på och alla gör sitt bästa, säger Tiemar Okday.

Det är Gamleby fritidsgård, tillsammans med Tjustbygdens Sparbank, som anordnar fotbollsskolan varje år under midsommarveckan för barn i åldrarna 6 till 12. På torsdag är det avslutning med turnering, korvgrillning och diplom. Pierre Sörensson från fritidsgården, Gamleby Herrgård, är huvudansvarig och är väldigt nöjd med årets upplaga av fotbollsskolan.

– Det har varit bra uppslutning och en härlig stämning bland både barnen och ungdomsledarna som varit tränare. Ska man klaga på något så har det ju varit väldigt varmt, milt sagt. Men det har vi löst med många vätskepauser och glass, säger Pierre Sörensson.