Före detta VIK-spelaren döms för grov rattfylla

Alexander Pettersson, före detta spelare i VIK, har dömts för grovt rattfylleri av Kalmar tingsrätt. Straffet blev 50 timmars samhällstjänst.

1 mars 2017 11:48

Den före detta VIK-spelaren Alexander Pettersson har dömts för grovt rattfylleri. Det var på morgonen den 29 oktober 2016 som Pettersson körde bil med 1,13 promille i blodet. Han har berättat att han var ute och festade kvällen innan och att han inte kan förklara varför han satte sig bakom ratten morgonen efter. Han tappade kontrollen över bilen och voltade ner i ett dike och sprang sedan från platsen tillsammans med en vän som också satt i bilen.

Det var vittnen som larmade polisen när de såg bilen volta och hur de två personerna sprang från platsen. När polisen kom dit hittade de Alexander Pettersson i närheten av bilen och han erkände då att han hade kört bilen.

Grovt rattfylleri är ett brott som kan ge fängelse som straff. Tingsrätten anser dock att Alexander Pettersson inte haft så hög alkoholhalt i blodet att man inte kan utesluta ett icke frihetsberövande straff. De menar i domen att det inte finns skäl att tro att han ska återfalla i brott. De har därför dömt honom till villkorlig dom med 50 timmars samhällstjänst. Om han hade fått fängelse hade straffet blivit en månad.

Alexander Pettersson har inte så mycket att säga om domen som kom på onsdagen.

– Det är som det är. Men det är klart att jag hellre tar samhällstjänst än att sitta i fängelse. Jag är glad att det blev som det blev.

Så jobbar vi med nyheter
 Läs mer här!
Elin Lönn

Ämnen du kan följa