– Konceptet finns i hela landet och nu testar vi det i Gamleby också, säger Anette Danielsson som är kyrkomusiker och körledare i Norra Tjusts pastorat.

"Gud och spagetti" innebär att man samlas för en kortare gudstjänst, eller andakt, i kyrkan en vardagskväll med efterföljande gemensam måltid i församlingshemmet.

– Vi har bestämt att prova detta två gånger i vår och se hur det faller ut, säger Anette Danielsson.

Artikelbild

| Gud och spagetti står på programmet i Gamleby.

Premiären blir nu på torsdag, den 14 februari. Och då ska barnkören, som övat regelbundet varje vecka sedan jul, bjuda på sång.

Anette förklarar att man enbart haft projektkörer under en period, då man övat för specifika tillfällen. Men nu erbjuds barnen regelbunda körövningar igen.

Till "Gud och spagetti" är alla välkomna. Gammal som ung.

– Jag tänker att det också är ett bra tillfälle för föräldrarna att komma och lyssna på sina barn, träffa oss ledare och få en uppfattning om vad vi gör.

– Det är också en möjlighet att mötas och känna gemenskap.

Vardagen är ofta späckad med diverse aktiviteter och åtagande och kanske hinner man inte alltid med varandra riktigt, poängetar Anette Danielsson.

Att då veta att man åtminstone inte behöver tänka på middagen den här kvällen kanske kan vara ett plus, menar hon.

Det andra tillfället arrangeras i maj och därefter ska initiativet utvärderas. Faller det väl ut kan det bli en fortsättning i höst.