"Det har varit riktigt korvgubbe-väder"

Som sommarstad kan man räkna med ett extra antal turister just sommartid, och i år verkar turisterna ha varit många. Vi har pratat med några handlare i Västervik om deras sommar.

9 augusti 2019 10:00

Solen strålar under augustieftermiddagen då vi går runt bland de lokala butikerna i stan. Hur upplever handlarna att sommaren gått? Cherie Gustafsson på Väster om Viken tycker att det har varit en mycket bra period.

– Försäljningsmässigt har det gått jättebra. Turisterna hittar hit och de kommer tillbaka, vårt kundunderlag bara ökar, säger Cherie.

Hon upplever att svenskt hantverk är populärt och efterfrågat av turisterna.

Hans-Åke Harrysson, som säljer korv vid sin korvmoppe, har väldigt positiva känslor runt sommaren 2019:

– Det har varit riktigt korvgubbe-väder! säger han, och fortsätter:

– Jämfört med förra sommaren är det fantastiskt. Då låg alla på stranden och flåsade, men nu när det inte varit badtemperatur så har folk varit på stan.

Han menar också att det har varit mer turister än vanligt.

Agaton Rampeltin på Ogräs har märkt stor skillnad i butiken de dagar det har varit sämre väder. Han menar att många kommer till Västervik med båt.

– Det har varit en bra sommar generellt, säger Agaton.

Vibhu Patel, som driver spelbutiken Direkten, säger att det har varit en jättebra sommar, och att det gått som väntat. Men hon tycker ändå inte att det har varit riktigt så mycket folk som hon är van vid. Hon lyfter dock att hon tycker att det har varit turister från många olika länder.

Även Thomas Eriksson, VD för Västervik Framåt, svarar på mail att känslan kring sommarens turism är god.

Så jobbar vi med nyheter
 Läs mer här!
Ellinor Ljung

Ämnen du kan följa