Under tisdagen och onsdagen var det full fart i Danzvetts lokaler på Repslagaregatan i Västervik. 24 påsklovslediga barn fick chansen att lära sig dansa, allt från traditionell bugg och lyrisk jazz till fartfylld hiphop-dans.

– Vi fick en idé att göra något kul under lovet och intresset visade sig vara väldigt stort. Det är jätteroligt, säger Therese Jonsson, dansinstruktör på Danzvett.

Under onsdagsförmiddagen var det extra fokus på respekt och kamratskap för den unga dansgruppen. Therese Jonsson, som även jobbar inom skolan, menar att det är en viktig del att fokusera på.

Artikelbild

| Nioåriga Elgot Sinai tyckte att det bästa med lägret var att lära sig nya "moves".

– Det är jätteviktigt att man har respekt för varandra och att alla känner sig trygga. Idrottsföreningar och skolan måste samarbeta mer om hur man ska vara mot varandra, säger hon.

Flera olika samarbetsövningar, där barnen fick träna på att respektera och lyssna på varandra, avlöste varandra under förmiddagen. En som tyckte att det var ett bra initiativ var Lukas Lundman, 10.

– Det är bra så att ingen känner sig mobbad eller så, säger han.

Hur är det att vara på lägret?

Artikelbild

| – Det är jätteviktigt att man har respekt för varandra och att alla känner sig trygga, säger Therese Jonsson, dansinstruktör på Danzvett.

– Jättekul. Det är roligt att man får dansa och röra sig. Vi har fått lära oss jättesnygga "moves".

Therese Jonsson säger att föreningen redan nu planerar för framtida aktiviteter under loven, kanske redan till sommaren. Några som tyckte det lät som en bra idé var deltagarna Emmie Dacke, 9, och Elgot Sinai, 9.

Artikelbild

| 24 påsklovslediga barn fick möjlighet att lära sig dansa och samtidigt träffa nya kompisar.

– Det är jättekul, säger Emmie.

– Vi har dansat och lärt oss nya "moves", förklarar Elgot.

Artikelbild

| Tioåriga Lukas Lundman tyckte att samarbetsövningarna var roliga.

Kommer ni vara här nästa lov också?

– Ja, jag vill det i alla fall, svarar Emmie.