"Jag är inte rädd för att sticka ut"

Pizzaglamour Han kom till Västervik för att leva drömmen som egenföretagare. Stefan Ågren om att sticka ut, om pizzaglamour och varför han är förbannad på sig själv.

Stefan Ågren gillar att sticka ut. Det är ett sätt att utvecklas menar han.Foto: Anders Steiner

Stefan Ågren gillar att sticka ut. Det är ett sätt att utvecklas menar han.Foto: Anders Steiner

Foto: Anders Steiner

Västervik2012-04-16 00:00

Jag arbetar som...
Egenföretagare på Subway. Det är första egna företaget. Jag hade hört att det skulle innebära att jag skulle få jobba dygnet runt, men så är det inte. För att få utveckling och tid till annat måste du delegera. Det har jag insett nu.

Jag är nyfiken på...
Att starta eget. Jag har drivit många ställen innan men jag har inte varit chef. Jag har alltid gått och tänkt att det där och det där kan jag göra bättre. Nu har jag chansen att visa det. Att rätta till misstagen som jag sett på andra restauranger. Jag har valt att fortsätta sälja mackor samtidigt som jag är chef. Det är ett sett att behålla kunskapen om själva grundverksamheten. Jag har sett hur en del bara blir chefer och sedan tappar kontakten med verksamheten på golvet. Då blir det fel.

Jag önskar att...
Det vore 21 april. Då ska jag åka på semester till Turkiet och vila upp mig inför sommaren. Då kommer jag att jobba varje dag. Det är då vi ska hämta in vinsten.

Jag skulle vilja...
Ha ett mer levande torg här på Stora torget med torghandel. Jag skulle även vilja att samarbetet mellan näringsidkare här i Västervik blir bättre. Jag har en hel del idéer om samarbeten men det är en del som inte välkomnar det. Det finns en del som vill göra som man alltid gjort. Det är lite segt här ibland. Jag hoppas inte jag blir sån.

Jag kan...
Det mesta. Jag är inte rädd att sticka ut. Gör man inte det så har man inget att stå upp för och då blir det ingen utveckling. Jag är väldigt noggrann i allt jag gör. Och då blir man bra. När jag bakade pizza så ville jag bli bäst på det. Det gick så långt att jag nästan trodde jag var en italienare. Filip Hammar skrev i boken "Två nötcreme och en videobox" att jag till och med försökte uttala pizzorna på perfekt italienska. Men att det blev mer som "Västmanländsk italienska". Jag drömmer om att baka pizzor igen. Om den glamouren som finns i den branschen. Du har den i alla maffiafilmer med den där klasiska pizzagubben med rutiga byxor och kockhat. Det kanske är jag om några år.

Om att bo i Västerviks kommun...
Västervik är en fantastisk stad. När man möter folk här är de inte lika sura som i Köping där jag kommer ifrån. Jag har hört att det är havet som gör folk så glada här. Att starta eget här borde jag gjort för 20 år sedan. Jag blir förbannad på mig själv att jag inte startat eget tidigare.

Svaret på Elin Landerdahls fråga: Har det första halvåret som egen företagare varit bra? Har du några tips till dem som vill starta eget?
Det har gått över förväntan. Det har gått så bra att jag tänkt att starta upp en Subway i Oskarshamn. Ska du starta eget så ska du inte fråga din släkt vad de tycker. De säger bara "nej du kommer få jobba dygnet runt". Det säger de för att de vill dig väl. Men ska du ha sanningen ska du fråga en egen företagare.

Jag skickar budkaveln vidare till...
Peter Gustafsson på MC-dagarna.

Det här är min fråga...
Hur går det för årets MC-dagar? Och hur kan vi näringsidkare samarbeta och hjälpa till för att utveckla evenemanget?

Personligt

Namn: Stefan Ågren

Ålder: 39 år

Intressen: Familjen och företaget

Favoritmat: Förr var det pizza. Nu är det macka med salami, pepperoni och skinka.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!
Läs mer om