Över 1 000 flyktingar till Italien

Två fartyg med 690 migranter anlände till Italien i dag - och 400 är på väg. Dessutom lyckades 140 människor ta sig över till en spansk enklav vid Marockos Medelhavskust. Italien varnar för en flyktingkatastrof.(TT)

1 maj 2014 21:57

Två fartyg med 690 migranter anlände till Italien på torsdagen, rapporterar italienska medier. Många ombord var minderåriga, flera av kvinnorna var gravida och minst sex fick läggas in på sjukhus vid ankomsten. Dessutom var ett italienskt militärfartyg på väg mot Palermo med omkring 400 migranter som räddats på Medelhavet.

Italiens inrikesminister varnar för en flyktingkatastrof: Sedan årsskiftet har fler än 22 000 migranter tagits emot, vilket är tio gånger fler än motsvarande period i fjol. Förläggningarna är fullsatta och de tillfälliga härbärgena otillräckliga.

Även Spanien tog emot hundratals migranter på torsdagen - 140 människor lyckades ta sig över till den spanska enklaven Melilla vid Marockos Medelhavskust i samband med att 750 migranter stormade gränsstängslet i två grupper, enligt spanska och marockanska myndigheter.

Så jobbar vi med nyheter
 Läs mer här!