Grönt ljus för tomtens renar

USA:s jordbruksdepartement har gjort ett undantag från sina strikta regler för import av levande djur. Renarna som drar jultomtens släde får passera gränsen utan hälsokontroll eller karantän.(TT)

25 december 2015 06:52

USA:s jordbruksdepartement har gjort ett undantag från sina strikta regler för import av levande djur. Renarna som drar jultomtens släde får passera gränsen utan hälsokontroll eller karantän.

Beskedet är ett i raden från amerikanska myndigheter som tävlar om att underlätta tomtens arbete med att resa runt jorden för att dela ut paket. Transportminister Anthony Foxx meddelade tidigare att specialtillstånd för luftfart hade utfärdats för en rendragen släde, sedan säkerhetsutrustningen kompletterats och den försetts med navigeringssystem.

Och precis som varje år sedan 1955 så följs tomtens färd även i år av luftförsvarskommandot Norad. Den som vill kan följa tomten i realtid på sajten Noradsanta.org.

Dessutom har Norad samlat en stab frivilliga som svarar på frågor från barn som vill bli uppdaterade om tomtens förehavanden.

Så jobbar vi med nyheter
 Läs mer här!