Poliser dödade i bombdåd i Colombia

Sent på fredagskvällen lokal tid dödades tre poliser i ett bombdåd i Santander de Quilichao i sydvästra Colombia.

Hundratals personer trotsade även utegångsförbudet i huvudstaden Bogotá under kvällen och protesterade utanför president Iván Duques hem.

23 november 2019 01:13

Enligt poliskällor till Reuters skadades tio poliser utöver de tre som miste livet i bomdådet mot en polisstation i Santander de Quilichao. Staden ligger i regionen Cauca där både droghandel och våldsamheter är vanligt förekommande.

Protesterna, som startade i torsdags, handlar om missnöje med president Iván Duques politik och har eskalerat till våldsamheter på flera håll i landet. Polisen har mött demonstranter med tårgas, och i flera städer har militär kallats in. Tre personer dödades i torsdags, och totalt har nära 300 personer skadats, både demonstranter och personer ur säkerhetsstyrkorna. Myndigheterna uppger att 146 personer har gripits.

Bogotás borgmästare har infört utegångsförbud i den colombianska huvudstaden, som ett svar på plundring och sammandrabbningar som följt efter protesterna. Hundratals personer trotsade utegångsförbudet och protesterade på fredagskvällen utanför presidentens hem.

Duque lovade på fredagen sociala reformer.

Från och med nästa vecka kommer jag att inleda en nationell dialog för att stärka den nuvarande socialpolitiska agendan, för att arbeta tillsammans mot både kort- och långsiktiga mål, så att vi kan minska de sociala klyftorna, sade han i ett tv-tal.
Så jobbar vi med nyheter
 Läs mer här!