Doften av bränt gummi och ljudet av hårt varvande bil- och mc-motorer, trimmade och otrimmade, fyllde ljudmiljön runt Mommehåls flygfält på söndagen. Det var dags för motorklubben Rabiat Motors årliga strippkörning. Förutom själva körningen så fanns det även en hel del bilar att titta på, då medlemmar ur Rabiat Motor ställde ut sina "ögonstenar" för beskådande. Bland annat Michael Ek med sin snygga Volvo S60R AWD som har 365 hästkrafter under huven.

Arrangemanget samlade uppskattningsvis 1 000 åskådare samt ett 50-tal bilar som racade mot klockan och sig själva. De tävlande ställde upp med allt från gamla Amazoner och Volvo 245 kombi till farmors gamla Volkswagen bubbla eller Opel Kadett. Samt mera modernare Audibilar, Fordar och en och annan japansk muskelbil av välkänt märke.
Men så mycket original fanns det inte i en del av dessa ekipage, då vissa av dom gjorde rejäla så kallade "burnouts" - låta hjulen spinna och därmed värma upp däcken för att få ett bättre fäste i starten - och lade startplatsen i ett vitt töcken till publikens stora förtjusning. Bland annat Christer Molin i en Volvo 245:a med V8-motor och Roger Ulvbane med en dito Volvo Amazon. Båda två gjorde spektakulära "repor" med mycket rök och buller, precis som det skall vara på en strippkörning på Mommehål.

Men det måste poängteras att samtliga bilar som deltog i strippkörningen var tvungna att köras dit för egen maskin, samt vara besiktade för att köras på gatan.