För sjunde året i rad arrangerades ”vårruset” på Totebo gård. Trots regntunga skyar kom det många besökande, både med tåg och bil. Själva kosläppet skedde exakt kl 14:00, då Daniel Johansson öppnade grindarna till de otåligt väntande och råmande korna. Det syntes att korna njöt av att komma ut, de hoppade, ruschade, stångade halmbalar, buffade och skojade lite med varandra.

Redan 11:15 anlände tågen från Västervik och Hultsfred med resande till Totebo station för vidare promenad till dagens mål, Totebo gård. Fram till kosläppet fanns det flera olika aktiviteter för barnen, som ansiktsmålning, att bekanta sig med lamm, kalvar och ponnyhästar, ponnyridning, hoppborg, traktorrace, femkamp, tipspromenad, att titta på dansare från Vimmerby sportdansklubb. 

Förutom försäljning av gårdens köttprodukter i butiken, fanns det servering ute i det fria. Det fanns grillat, dricka/kaffe, glass och ostkaka. Vissa hade egen picknick med sig och dukade upp på gräsytor runt omkring. Många passade på att umgås med vänner och bekanta, som man träffade här.

Artikelbild

| Hans Källgren

Klockan 15:30 avgick tågen mot Västervik och Hultsfred. En trevlig utflyktsdag för många var till ända.

Ägarparet uppskattar besökande till mellan 1500-2000 personer och är glada för alla gäster och önskar dem välkomna till nytt ”vårrus” 2020.