Det har hänt en hel del de senaste åren för Gunnebo Fastening. Nu är ägarna amerikanska och bland annat börjar man producera all spik för USA-marknaden i Gunnebo. Men det är bara att skrapa på ytan.

I takt med en högre specialisering och en högre nivå av service till kunderna, berättar vd Lars Dahl, så ökar behovet av kvalificerad arbetskraft.

– Och det är svårt att få tag i. Kompetensförsörjningen är en av de stora utmaningarna för oss. Vi behöver rekrytera brett, inte bara inom själva tillverkningen och det som hör till den, utan även inom HR och logistik, berättar Lars Dahl vidare.

Artikelbild

| Laila Naraghi gör företagsbesök. Under måndagen besökte hon Gunnebo Fastening för första gången.

Det är något som Laila Naraghi är väl medveten om. Kompetensförsörjning är en utmaning för hela länet, säger hon. Själv är hon från Oskarshamn.

– Alla måste vara med i det här arbetet för att lösa frågan, både arbetsgivare och facket och inte minst vi från politiken, säger hon.

Hon berättar att företagsbesöken är ett sätt att skaffa sig koll på vilka frågor som engagerar och är viktiga för företagen.

– Och då är det kul att se att det finns företag där man tar hem all verksamhet samtidigt som man investerar och satsar inför framtiden. Jag är här för att se vilka behov som finns.

Artikelbild

| Gunnebo Fastening förändras. Med det följer många möjligheter men också utmaningar. Som många företag har man svårt att rekrytera personal.

Laila Naraghi och IF Metalls ombudsman för Östra Småland, Marcus Kvarnberg, fick bland annat höra om företagets långa historia och om vad leningen tror att framtiden kommer att bjuda på. USA och ståltullar var ett annat ämne som diskuterades. Besöket avslutades med en rundtur i fabriken.